• falutabla.jpg
 • fesztival.JPG
 • iskola.jpg
 • jatszoter.jpg
 • legifoto.jpg
 • muvesztelep.jpg
 • rakocziszobor.jpg
 • szobor.jpg
 • Templom.jpg
 • to2.jpg
 • ut.jpg
 • utca.jpg

Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézménye

http://sulibicserd.hu

A falu története a római korra nyúlik vissza. A faluban működő iskoláról már az 1800-as évekből vannak adataink, amely akkor egy tanteremből állt. Az iskola négy község gyerekeit oktatja, a tanulók száma mintegy 120 fő. A jelenlegi iskolaépület 1979-ben építették. 2006. szeptemberében két tanteremmel (multifunkciós kézműves terem, könyvtár) bővült, Kialakításra került egy orvosi szoba is. Az épület akadálymentes. Tornatermünk bővítésre, öltözői, fűtésrendszere felújításra került. Jól felszerelt számítástechnika-terem áll a gyerekek rendelkezésére. Tágabb környezetünket bemutató és pedagógiai programunk módosítását is inspiráló Európa tantermet rendeztünk be. A Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív program keretében iskolánk képességfejlesztő program megvalósításába kezdett. Ennek keretében tanártovábbképzéssel, új taneszközökkel, informatikai eszközökkel a gyerekek felkészültségéhez jobban igazodó tanítást valósítunk meg.

Az iskola külső természeti környezete minden látogatónak és benne élőnek örömöt és esztétikai élményt nyújt.

Iskolánk területén több mint 150 fa, legalább 500 bokor található. Csaknem felét az utóbbi 15 évben gyerekekkel ültettük el. Hagyomány az elsősök és a végzősök emlékfa ültetése. Csatlakoztunk a Madárbarát kert programhoz is. Iskolánk ÖKO iskola.

A faluban a szelektív hulladékgyűjtés központja az iskola. Évenként környezetvédelmi napokat szervezünk. Az iskola parkját technika órákon és osztályaink által tartjuk rendben gondozzuk, kiskertünkben értékeket termelünk munkatevékenységgel.


Az idekerülő elsősöket gyermekbarát légkör várja, mely fokozatosan segíti elő az iskolába való beilleszkedést. A harmadik évtől kezdve ismerkedhetnek tanulóink az angol és negyediktől szakkörön a német nyelvek rejtelmeivel. Közvetlen környezetünkben való tapasztalatszerzést segíti elő a 10 éve indított negyedik ? hatodik osztályban megvalósuló erdei iskola program. A kicsik a Mecsek és a somogyi lankák, a Duna-Dráva Nemzeti Park élővilágával, ismerkednek meg önkiszolgálással, nomád körülmények között turistaházakban. A nagyobbak általában távolabbi tájakra utaznak el.
Gondot fordítunk tanulóink beszédkészségének, kommunikációjának fejlesztésére informatikai eszközökkel is. Minden iskolai ünnepélyünk egy érzelmekkel áthatott meleg közösségi együttlét tartósan színvonalas, ötletes műsorokkal, iskolánk méretéhez kapcsolódó népes szereplő gárdával.

A gyerekek teljesítményének elismerése többek között az Akikre Büszkék Vagyunk Díjjal, az öt éve alapított Jó Sportoló Díjjal, és a tavaly alapított a Jó Tanuló Díjjal történik.


Anyák napján valamint Télapó, Karácsony, Húsvét ünnepén. A testvérosztályok ajándékokkal, közös akadályversenyeken való részvétellel, törődéssel tesznek sokat iskolánk közösségének építéséért. A tanítási órákat 40 percesre alakítottuk át. A megnövekedett időt egyrészt fakultatív saját fejlesztésű tantárgyak tanítására fordítjuk, másrészt több idő jut szakkörökre és egyéb tevékenységekre. A mindennapos testnevelés és a gazdag mozgáslehetőség biztosítása alapvető életünkben. A beiskolázás költségeinek csökkentésére a gyerekek az iskolai könyvtárból kölcsönözhetik a könyvek jelentős részét, szótárakat, atlaszokat, nyelvkönyveket.

A tanulók napközis ellátást is igénybe vehetnek, ahol a tanulás segítése mellett játékok, szabadidős programok várják. A tanulási nehézségekkel küzdő kisdiákokat egyéni segítő foglalkozásokkal igyekszünk felzárkóztatni a többiekhez. Kétévenként visszük gyerekeinket úszni, ahol minden tanulónk vízbiztonságot, vízben történő mozgásban jártasságot szerezhet. A beszédhibákkal küzdő gyermekekkel az iskolánkban logopédus foglalkozik.
A szülőkkel partneri viszonyra törekszünk. A gyerekek iskolai fáradalmaikat a Balatonmáriai Gyermektáborban pihenhetik ki. Különös gondot fordítanak a gyerekeket kísérő kollegáink a környék, a Balaton északi partjának, és egyéb látnivalók megismerésére is.
A gyerekek művészeti neveléséről a Berze Nagy János Művészeti iskolával kötött együttműködési megállapodás keretein belül is gondoskodunk.

Adataink
Név:
Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézménye
Cím:
Bicsérd, Rózsa Ferenc u. 16/b 7671
Telefon:
+36-73-472-268
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

asp palyazat

Humán szolgáltatások fejlesztése a Szentlőrinci járásban

MFP logo PANTONE

Bicsérd Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Óvodafejlesztés című, MFP-FOB/2019  kódszámú pályázat keretein belül 29. 906.119 forint támogatásban részesült.

Községünk aktuális hírei

© 2018. Minden jog fenntartva. Biécsérd Község Önkormányzata